Isnin, 1 Mac 2010

Tn. Ibrahim Belum Tentu Dapat Jumpa Nabi Dalam Mimpi Tetapi S.Balakrishnan....???Pengerusi kelab penyokong PAS Pahang, Balakirsnan telah memberitahu Ustaz dato` Tuan ibrahim bahawa dia telah bermimpi berjumpa dengan baginda Nabi Muhammad s.a.w.
Ustaz dato` Tuan ibrahim bertanya bagaimana dia boleh tahu bahawa individu yang datang berjumpa dengannya didalam mimpinya itu adalah baginda Nabi Muhammad s.a.w.?
Balakirsna memberitahu Ustaz dato` Tuan ibrahim bahawa individu yang dilihat didalam mimpinya itu memakai serban dan berjubah dan mengakui bahawa dia adalah Rasulullah s.a.w. dan baginda Rasulullah s.a.w lalu memberikan satu nama muslim kepadanya.
Berkenaan mimpi bertemu Rasulullah s.a.w ini, Abu Hurairah r.a. melaporkan bahawa Nabi s.a.w berkata, “Sesiapa yang melihatku dalam mimpi, bererti dia benar-benar melihatku. Sesungguh syaitan tidak mampu menjelma rupaku“.
Hadis direkodkan oleh Imam Muslim.
Masya Allah, selepas Ustaz dato` Tuan ibrahim memberithahu didalam ceramahnya saya berfikir, ” Non-muslim pun boleh jumpa Nabi. Namun kita yang sedia Islam ini bukan mudah mahu dapat mimpi jumpa Nabi”.
Berdasarkan pengalaman ramai non muslim yang revert sebelum ini, mimpi sebegini adalah lumrah dialami oleh mereka sebelum kembali ke agama fitrah mereka. Insya Allah, mimpi itu merupakan hidayah dari Allah untuk menambah keyakinan mereka terhadap kebenaran Islam.
Sama-samalah kita doakan mereka agar hati kita dan mereka tetap dengan Islam di masa-masa akan datang.
Mengenai lintasan fikiran saya di atas, saya gembira dengan khabar itu namun sedikit rasa cemburu menyelinap juga. Cemburu kerana mahu turut bertemu Nabi s.a.w.
Apa pun bila teringatkan bahawa ummah yang berpegang teguh dengan syariat Allah dan sunnah Nabi s.a.w tetap akan bersama Rasulullah s.a.w di akhirat kelak, maka cukuplah hal itu menjadi penawar untuk saya terus berusaha meneladani Rasulullah s.a.w sedaya mampu.
Dengan nama Allah yang Maha Penyayang lagi Maha Mengasihani.
1] Apabila datang pertolongan Allah dan kemenangan (semasa engkau wahai Muhammad berjaya menguasai negeri Mekah);
[2] Dan engkau melihat manusia masuk dalam agama Allah beramai-ramai;
[3] Maka ucapkanlah tasbih dengan memuji Tuhanmu dan mintalah ampun kepadaNya, sesungguhnya Dia amat menerima taubat.
Surah al-Nasr (Kemenangan)Komentar.....


Maha hebat, Tuan Guru S. Balakrishnan pernah jumpa Baginda SAW dalam mimpi???????Pemimpin Pas wajar menasihati dan memberitahu hal yang sebenarnya kepada S.Balakrishnan...Hal -hal yang melibatkan Islam tidak boleh dipermainkan kerana ianya benar-benar SUCI & TERPELIHARA....Janganlah sampai si S. Balakrishnan kerana nak jadi calon dalam PRU13 mewakili Pas maka macam-macam cara dipraktikan, kononnya nak cari pengaruh dikalangan ahli-ahli Pas...Pemimpin-pemimpin Pas pun satu hal, kerana nak selari dengan slogan baru "Pas For All" maka dicampur-aduk pelbagai cara......janji menang PRU13....Sedarlah wahai S.Balakrishnan...apa yang you bikin sekarang gunakan ayat-ayat Quran dalam ceramah, ramai juga ahli-ahli Pas yang tidak bersetuju dan tidak menyokong you later on kecuali you anuti agama Islam dan betul-betul BERIMAN......
Bila nak buka keahlian Pas kepada penyokong Pas bukan Muslim????????
(Pengarang Sinar Kehidupan Semasa)6 ulasan:

YANG GAMBI berkata...

Salam bro, kan Nik Aziz dah kata, kalau sokong PAS boleh masuk syurga....... apa nak heran...

yusof berkata...

saya setuju dengan yang gambi apa saja yang di lakukan oleh yang mereka kata(pemimpin pas)ulamak semuanya betul koi bimbang merekalah orang pertama masuk neraka....jauhilah kita semua dari melakukan perkara yang dilarang amin.

Tanpa Nama berkata...

Salam bro,lumrah hidup orang politik,dulu haram sekarang halal.......

melayurayadaily. berkata...

MT,

Tiga strategi Pakatan Rakyat khususnya bukan melayu diolah untuk menhancurkan kekuasaan melayu. 1) Mempertikaikan ketuanan Melayu 2) Memperkecilkan Islam 3) menggunakan melayu derhaka bangsa sebagai alat.

Jika diperhatikan ketiga2 ini jelas dalam dua pilihan raya kecil Hulu selangor dan Sibu. Melayu sanggup memburukan Islam dan melayu dalam gereja kristian disibu.

Apakah kita masih lagi menyusun penyelesaian yang tidak releven dengan masalah sebenar dan tidak ada formulasi satu yang tepat untuk kaunter tujahan yang datang bertubi dari kaum lain?.

Kita masih lagi melihat pemulihan ekonomi, pemerataan pendapatan, pembangunan asas, sukan dan artis akademi fantasia serta sukan serta agihan peruntukan kpd bukan melayu?
jika itu gayanya alamat terjun lubang dalam BN/UMNO.

MT teruskan berjuang.

Tanpa Nama berkata...

Doakan agar dia menjadi saudara baru kita...
Kenapa kita sangat prajudis... Kalau Allah nak bagi hidayah Allah akan datangkan apa sahaja sama ada melalui mimpi atau apa-apa sahaja.
Saya bimbang dengan sikap setengah manusia.. nanti kalau dia masuk Islam kita pula akan tuduh dia macam macam...

Islam bukan hak orang melayu sahaja Islam for All.

lompinlai berkata...

India ni biar betul. Orang PAS banyak pakai serban. Entah... mimpi disiang hari.
Agaknya orang PAS percaya ke?