Isnin, 28 Jun 2010

PAS BIMBANG UMNO DIKAITKAN DENGAN ULAMA MUDA....

KANGAR, 27 Jun: Walaupun begitu gah Umno mencanangkan di media massa bahawa seramai 40 orang ulama muda telah menyertai parti itu kelmarin, namun maklumat yang diperolehi hanya sebahagian sahaja yang benar-benar berbuat demikian.
Sebaliknya pula, ada sebahagian daripada mereka yang berada di dalam majlis tersebut telah terpedaya dengan mainan politik bekas Menteri Besar Perlis, Datuk Seri Shahidan Kassim.
Menurut Ketua Pemuda PAS Perlis, Ustaz Ya'akub Abu Seman, ada beberapa orang yang datang dari Perlis untuk berjumpa dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak untuk tujuan yang lain, sebaliknya telah terperangkap dengan sandiwara politik mainan Shahidan.
"Shahidan telah mengambil kesempatan dengan kehadiran mereka untuk tujuan politiknya. Mereka mewakili Persatuan Al-Islah Perlis yang pergi untuk berjumpa Najib bagi membersihkan nama persatuan mereka yang turut dikaitkan dengan isu terkini iaitu Jemaah Islamiah (JI) dan keganasan.
"Salah seorang mereka adalah tenaga pengajar di sekolah kita di Jejawi, Ustaz Wahab Abdullah. Dia bukan pergi serah borang Umno, tapi untuk membersihkan nama persatuannya dari dilabel sebagai pengganas. Maklumat yang kita dapat bukan sampai 40 orang pun yang menyertai Umno," jelasnya dalam majlis ceramah di Markas Tarbiah PAS Padang Besar di Santan dekat sini malam tadi.
Ustaz Wahab adalah tenaga pengajar di Al-Madrasah Ad-Dinniah Al-Islamiyah (MADI), salah sebuah sekolah kelolaan PAS Perlis.
KOMEN:-
APA PASAL PAS TERLALU TAKUT APABILA UMNO DIKAITKAN DENGAN BARISAN ULAMA MUDA MALAYSIA YANG INGIN BERSAMA-SAMA BERBAKTI KEPADA AGAMA & TANAHAIR....
ADAKAH HANYA PAS YANG LAYAK DIKAITKAN DENGAN ULAMA-ULAMA MUDA??
MALAYSIA NEGARA DEMOKRASI, SESIAPA BEBAS NAK FOLLOW MANA-MANA PARTI SIASAH.....
ADAKAH KERANA UMNO LEBIH JELAS PERJUANGANNYA UNTUK MENAIKKAN IMEJ AGAMA ISLAM DAN PERPADUAN MASYARAKAT MAJMUK HINGGAKAN MEREKA LEBIH BERMINAT UNTUK BERSAMA UMNO.....??
PAS SEMAKIN BIMBANG KEYAKINAN RAKYAT TERHADAP DASAR-DASAR MEREKA YANG BNRUBAH-UBAH.....KEJAP HALAL KEJAP HARAM....
PAS GUNAKAN AGAMA UNTUK POLITIK TETAPI UMNO BERPOLITIK MENGIKUT AJARAN AGAMA ISLAM YANG SEBENARNYA....

1 ulasan:

YANG GAMBI berkata...

Macam mana tak bimbang bro, nanti semua kemungkaran mereka yg selama ini menggunakan agama utk menipu masyarakat Melayu Islam terbongkar....