Rabu, 4 Jun 2014

Ibu-Dyana-wajar-dipecat-jika-berkempen-untuk-DAP---Veteran-UMNO

MELAKA 4 Jun - Yammy Samat, ibu kepada calon DAP pada pilihan raya kecil (PRK) Teluk Intan Dyana Sofia Mohd Daud, wajar dipecat daripada Umno sekiranya didapati benar berkempen untuk DAP, kata Setiausaha Agung Kelab Veteran UMNO Malaysia, Datuk Mustapha Yaakub.

Beliau berkata, UMNO bersikap tegas mengikut peraturan terhadap anggotanya yang berkempen untuk parti pembangkang dan beliau percaya jawatankuasa disiplin parti akan menyiasat dengan teliti..

"... (Buat masa ini) beri ruang kepada beliau (Yammy) untuk menjawab (tuduhan) tetapi jika (Yammy) benar-benar bersalah, pendirian Veteran Umno tegas bahawa beliau wajar dipecat," katanya ketika dihubungi Bernama.

Semalam, UMNO menghantar surat tunjuk sebab kepada Yammy kerana didakwa berkempen untuk anaknya dan beliau perlu menjawab dalam tempoh 14 hari. - BERNAMA

KOMENTAR :-
Pengurusan Umno perlu tegas supaya ahli-ahli lain akan merasa hormat kepada parti dan pemimpin. Jika terangan menyokong pembangkang wajib dipecat kerana ianya tidak merugikan parti langsung. Ramai lagi yang nak berjuang bersama Umno..


Artikel Penuh: http://utusan.com.my/utusan/Politik/20140604/po_10/Ibu-Dyana-wajar-dipecat-jika-berkempen-untuk-DAP---Veteran-UMNO#ixzz33djWcjQB
© Utusan Melayu (M) Bhd

Tiada ulasan: